CHP Genel Başkanı Özgür Özel Temmuz ayında yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulunmuştu. Özel'in altı oku, kadın mücadelesinin fonculuğu temsil eden "mor" rengi ve sözde "çevre duyarlılığını" ifade eden yeşil renk ile "renklendireceğini" söylemesi tepki çekti. Özel, geçen hafta da Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı vaadinde bulunmuştu. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Vekil Uluay ve Erbilgin’in ‘Narin Güran’ tartışması sürüyor! Vekil Uluay ve Erbilgin’in ‘Narin Güran’ tartışması sürüyor!
- 6-7-8 Eylül’de kurultay delegelerinin, il başkanlarının, yöneticilerin, dışarıdan konukların, akademisyenlerin katılımıyla çok iyi, demokratik, parti içi demokrasiyi önceleyen, kadınları ve gençleri siyasete dahil etmek için önlerindeki engelleri bertaraf eden bir tüzük kurultayı yapacağız. Aslında 4-9 Eylül arası süreci seçimsiz bir değişim kurultayı olarak görüyoruz. Tüzükteki değişimin son şeklinin verileceği, programdaki değişimin de adımlarının atılacağı; kavga, dövüş yerine akıl, tartışma, katkı ve herkesin içine sinen bir tüzük yazıp onu hayata geçirmeye niyetleniyoruz. Bu konuda önceki genel başkanlarımızı da dahil ediyoruz. Hani bazıları “Eylül ayı için partide tartışmalar oluyor” falan diyor. Aksine eylülde herkes tüzüğe yapacağı en iyi katkıyı yapacak.

Tüzük değişikliği ile CHP’nin ikinci yüzyıldaki iktidarının seçim beyannamesi, çevre dostu, dezavantajlı gruplarla ilgili önemli bir iddia koyan, kadınlara siyasette alan açan bir sürece gitmeyi düşünüyoruz. Anlayış olarak da CHP’nin devletçilik okuna iki renk kazandırmayı düşünüyoruz. Devleti yönetirken sürdürülebilir kalkınmayı ve çevre duyarlılığını temsil eden yeşil ve kadın erkek eşitliğini temsil eden bir mor rengi. Değişimin altını dolduruyoruz.

'PARADİGMA DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR'

Suriye ile "gayri resmi kanaldan bir bağlantılarının" olduğunu ifade eden Özel, sözlerine şöyle devam etti;

- Suriye’de birden çok zorluk var. Resmi görüşmeyi arkadaşlarımız planlamaya çalışıyor. CHP, yurtta barış dünyada barış yaklaşımıyla Suriye’yle ilişkileri iyileştirmeyi, Suriye’nin istikrarını sağlamayı savunuyor. Ondan sonra da bütün Avrupa ülkeleri ve dünyadaki yapılara “Pamuk eller cebe” diyerek sığınmacıların oraya gitmesi için oralara okullar, hastaneler yapmak lazım. Amerika’nın iştahını, Rusya’nın ısrarını yönetebilecek etkin bir dış politika gerekiyor. Bunların hepsinin yapılması için bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var.
Editör: Banu Türkmenoğlu