Önceki yıllarda Ayancık ile İnebolu arasında minibüs hattının bulunduğunu ve bu hattın kaldırılmasının ardından bölgedeki insanların büyük mağduriyet yaşadığını belirten Türkeli Sahil Minibüsçüler Kooperatifi üyelerinden Ergünay Efe, bunun üzerine vatandaşların talepleri doğrultusunda yüz yüze de yaşanan mağduriyetin aktarıldığını ancak Sinop Valiliği’ne sunulan Türkeli-İnebolu hattının kurulması taleplerinin üst üste 4. kez reddedildiğini açıkladı.

İGM Üyesi Selim Gün'den Cide'de bozuk köy yollarında incelemeler! İGM Üyesi Selim Gün'den Cide'de bozuk köy yollarında incelemeler!

"BÜYÜK BİR MADDİ KÜLFET, MAĞDURİYET YAŞANIYOR"

Türkeli-İnebolu minibüs hattının kurulmamasının sağlık, eğitim ve adli yönden büyük mağduriyetlere yol açtığını dile getiren Efe, şöyle konuştu: “Türkeli, Çatalzeytin ile birbirine yakın ilçe oluşu, birçok konuda birbirine katkı sağlamaktadır. Türkeli ilçesinde yaşayan Çatalzeytinli sayısı neredeyse yüzde 10’u bulmakta. Buradaki Çatalzeytinli vatandaşların adli yönden bir sorunları olduğunda Çatalzeytin’in adli yönden İnebolu’ya bağlı olması sebebiyle İnebolu’ya gitmesi gerekiyor. Taksi tutup gidebilir ancak herkesin durumu aynı değil. Her gün bir sefer yapılması burada yaşayan Çatalzeytinlilerin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Aynı şekilde Çatalzeytin-İnebolu minibüs hattının olmaması nedeniyle Çatalzeytin’in en uzak köylerinden birinin adli konuda bir sorunu olduğunda 1-2 gün sürecek bir maratonun içine giriyor. Aynı zamanda büyük bir maddi külfet, mağduriyet yaşanıyor.

Sağlık konusunda da Türkeli halkı, bazı branşların olduğu Ayancık’a gidiyor. Ancak İnebolu hattı kurulsa, tedavisini diğer bir yakın ilçesi olan İnebolu’ya da gidebilir. Aynı zamanda İnebolu’da Ayancık’ta bulunmayan branşlar da mevcut. Üçüncü husus, bu bahsettiğimiz bölgede 6 yüksekokulu var. Bu öğrencilere sosyal anlamda böyle bir hizmet sunmak gerekir. En yakınındaki Çatalzeytin, Abana gibi ilçelere bile ulaşamıyorlar. Ulaşsalar da büyük zorluk çekiyorlar. Öğrencilerin çevrede hangi ilçe var, nerede ne var haberleri yok. Dördüncü husus da bu bölgedeki insanların aileler ve yakınları. Türkeli’de yaşayıp da İnebolulu olan yüzde 20’lik kesim var. Araçları olmazsa büyük mağdurlar. Yine İnebolu, Abana ve Bozkurt bölgesinde Türkelili olup da “Bir tanıdık gelse de gitsek” diyen birçok insan biliyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Türkeli'nin Sesi